Türk Telekom Güncel | Sayı 08
Kısa Kısa GÜNDEM T ürk Telekom Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, sağlığımızın her alanda takipçisi olmaya sağlık söyleşileri ile devam ediyor. Bu kapsamda, çalışanlarımızı hasta olmadan önce alınması gereken önlemler ve sağlıklı yaşama dair ipuçları konularında bilgilendirmek amacı ile alanında uzman kişiler ile “Sağlıklı Yaşamın Anahtarları” söyleşilerini başlattı. Moderatörlüğünü Hüseyin Özcan’ın yaptığı Sağlık söyleşilerinin ilk konuğu Prof. İbrahim Adnan Saraçoğlu oldu. 17 Eylül 2019 Salı günü Ankara Genel Müdürlük Türk Telekom Kule Konferans Salonu’nda yapılan söyleşide Prof. Saraçoğlu doğadan önerilerle “Sağlıklı Yaşamın Anahtarlarını” anlattı. Tüm çalışma arkadaşlarımızın canlı olarak kendi bilgisayar ekranlarında izleyebildiği söyleşi “Sağlıklı Yaşamın Anahtarları” söyleşisine Prof. İbrahim Adnan Saraçoğlu konuk oldu TÜRK TELEKOM GÜNCEL I 17 16 I TÜRK TELEKOM GÜNCEL Orman Bakanlığı tarafından başlatılan Ata Tohum Projesi’ni anlattı. Ata tohumunu alan kişilerin çoğaltmakla yükümlü olduğunu ifade eden Saraçoğlu, “Yerel tohumlarımız bizim milli kaynaklarımızdır. Bunları korumak milli görevdir ve milli güvenliğimizle ilgilidir” dedi. Dikkat dağınıklığı ve çabuk sinirlenmenin arkasında yatan sebeplerden bahseden Saraçoğlu, en büyük sebebin ekmek olduğunu belirtti. Sağlıksız ve ithal tohumların zararlarından bahseden Saraçoğlu, dikkat dağınıklığına karşı taze sıkılmış havuç suyunun içilmesi gerektiğini söyledi. Ofis çalışanları için özellikle yemekten sonra ağırlık çökmesi, kan şekerinin düşmesine bağlı halsizlik ve performans düşmesine dikkat çeken Saraçoğlu, bunları önlemek için şekersiz çayın içine on adet karanfil atılarak tüketilmesi gerektiğini belirtti. Sinüzit, romatizma, alerji, tansiyon, vertigo, şeker hastalığı, bel ve boyun fıtığı gibi konular üzerinde konuşan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, tansiyon ve kolesterol için maydanoz limonla sarımsak tüketilmesi gerektiğini belirtti. Son bölümde katılımcılardan gelen sorulara cevap veren Saraçoğlu, her türlü önleyici tedavi yolunun doğada saklı olduğunu ifade ederek, “Anadolu’nun Şifalı Sırları” adlı kitabında Anadolu topraklarının zenginliğini anlattığını ve şifalı ürünlerinin tüm okuyuculara ulaştırıldığını belirtti. Türk Telekom Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı Genel Müdürü İlhan Hatiboğlu özellikle önleyici ve koruyucu sağlık alanında bilgilendirici sağlık söyleşilerinin düzenli olarak alanında uzman kişilerle devam edeceğini belirtti. büyük ilgi gördü. Saraçoğlu söyleşide, dikkat dağınıklığı, çocukların kışa hazırlanma süreci, yorgun uyanma sorunu, alerjiye karşı direnç kazanma konuları başta olmak üzere birçok sağlık konusu hakkında değerlendirmelerde bulundu ve doğal kür uygulamaları tavsiye etti. Saraçoğlu, ata tohumunun korunmasının milli bir vazife olduğunu belirterek, Tarım ve Karaciğer yağlanmasına “Maydanoz-Limon Kürü” Karaciğer yağlanmasının sabahları yorgun uyanmaya ve insülin direncinin dengelenmemesi sorunlarına neden olduğunu belirten Saraçoğlu maydanoz- limon kürünü tavsiye etti. Mucize olarak değerlendirdiği ve kendisinin de yılda iki kere tekrarladığı Maydanoz-Limon Kürünün detaylı uygulamasını anlattı. Nasıl yapılır? 15-16 dal maydanozu sapları ile beraber elinizle parçalayıp blenderın içine atınız. Üzerine 2 yemek kaşığı limon suyu sıkıp yarım su bardağından biraz fazla su ilave ediniz ve yaklaşık 2 dakika blenderdan geçiriniz. Sabah kahvaltıdan 15 dakika önce tamamını içiniz. Bu doğal küre 15 gün boyunca devam ediniz. Uygulamaya 5 gün aranın ardından tekrar 15 gün devam ediniz.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NDQyNTU=