Türk Telekom Güncel | Sayı 06
oluyorum. Bence bir şeyler üretmenin verdiği haz hiçbir şeyde yok. Pasta yapımı, profesyonel iş yaşamınızı nasıl etkiliyor? Size en büyük katkısı ne oldu? İş yeri ve çevrenizde pasta yaptığınızı öğrendiklerinde nasıl tepkiler alıyorsunuz? Pasta yapmanın iş hayatımı dengelediğini düşünüyorum. İşi, iş yerinde bırakıp günün geri kalanını kendinize ayırabildiğiniz ölçüde iş hayatının sürdürülebilir olduğunu düşünüyorum. Yoğun geçen bir iş gününden sonra rahatlamalı, kafamızı boşaltmalıyız ki ertesi güne yine enerjik başlayabilelim. Bunun için de bir hobiniz varsa şanslısınız. Bu herhangi bir şey olabilir. Benim için pastayla uğraşmak. Pişirmesinden süslemesine pasta yapmaktan ve bunu insanlarla paylaşmaktan çok keyif alıyorum. Bununla uğraşırken rahatlıyorum, mutlu oluyorum. Aynı zamanda çocuklarımla da yapabileceğim bir aktivite olduğu için onlarla da kaliteli zaman geçirmiş oluyorum. Büyük kızım şu anda üç buçuk yaşında ve neredeyse doğduğundan beri evde sürekli pasta yapıyorum. O da bu işlerin Bir pasta ortalama ne kadar zamanda yapılıyor? Pasta yapım aşamasında yaşadığınız en zor durum neydi? Pasta yapımı uzun ve zorlu bir süreç. Bir pasta yapmak ortalama 3 gün sürüyor. Pasta yaparken öğrendiğim şeylerden biri de zamanı en iyi şekilde kullanabilmek adına, pişirme aşamasına başlamadan önce yapılacak tüm işleri çıkartarak bir program oluşturmak. Yapacağım pastaya göre önceden hazırlamam gereken şeyler olabiliyor. Örneğin pastanın üzerinde insan figürü kullanacaksam bunun yaptıktan sonra biraz kuruması gerekiyor. çatlamış, eskitilmiş, taş gibi doğal formlarda görünen pastalar yapmak. İyi bir pastanın ayırt edici özellikleri neler sizce? İyi bir pasta yapmak için püf noktalarınızı paylaşabilir misiniz? Bence iyi bir pastanın en önemli özelliği dışının süslemesi kadar kullanılan malzemelerin de kaliteli olması. Yaptığım pastaların kekinden kremasına kadar her malzemesini özenle seçiyorum. Her zaman en iyi kalite tereyağı ve çikolata kullanıyorum. İlk günden beri tercih ettiğim belli markalar var ve bunu hiç değiştirmedim. Yaptığım pastalar her zaman kızlarımın denetiminden geçiyor ve onlara içime sinerek yediremeyeceğim hiçbir malzemeyi pastalarımda kullanmam. Malzeme seçiminden sonra iyi bir pasta yapmak için tarifleri de tam uygulamak lazım. Pastacılıkta tariflerin, malzemeleri kadar miktarları da önemli. Bunlara dikkat edip bir de severek yaparsanız bence iyi bir sonuç almamak imkansız :) Eğer canlı çiçek kullanacaksam istediğim gibi çiçek bulabilmem için önceden çiçekçim ile konuşmam gerekiyor. Pastayı hazırlamaya başlayınca ise keklerin piştikten sonra bir gün dinlenmesi gerekiyor. Tüm bunlar zaman alan şeyler. Seçilen modelin detayların çokluğuna göre de çalışmanın saatleri uzayabiliyor. Zaman baskısı ile çalıştığım için pastaları yetiştirebilmek için uykusuz kaldığım, yorulduğum çok geceler oluyor ama daha sonra pastasını gören kişilerin yüzündeki mutluluğu gördüğümde bütün yorgunluğum geçiyor ve ben de çok mutlu Yaşam AYIN PORTRESI Malzemeler: ✓ 220 gr tereyağı ✓ 310 gr bitter çikolata ✓ 5 adet büyük boy yumurta ✓ 230 gr şeker ✓ 170 gr un ✓ 1 çimdik tuz ✓ 200 gr sütlü çikolata ✓ 200 gr beyaz çikolata Nasıl yapılır? F ırınınızı turbo ayarında 180 derecede ısıtmaya başlayın. 22-24 cm’lik kare fırın kabına yağlı kağıt serin. Yağlı kağıdın fırın kabına yapışması için kabı önce tereyağı ile kenarlarından yağlayabilirsiniz. Orta boy bir tencerede tereyağını eritin. Tencereyi ateşten alın ve bitter çikolataları küçük küçük doğrayıp içine atın ve çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Bu karışımı kenara alın. Ayrı bir kapta yumurtaları ve şekeri yaklaşık 2-3 dakika mikserle hızlıca çırpın. İçine unu ve tuzu ekleyin. Hafifçe çırptıktan sonra kenarda beklettiğimiz tereyağı çikolata karışımını da yavaş yavaş bu karışıma ekleyin ve karıştırın. Sütlü çikolatayı ve beyaz çikolatayı küçük küçük kesip elde ettiğiniz karışımın içine ekleyin. Spatula ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı fırın kabına dökün ve yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Ortası ıslak kalacağı için kürdan batırıp kuru çıkmasını beklemeyin. Her fırının ısıyı tutuşu, pişirme hızı farklı oluyor o yüzden pişirme süresini kısaltıp uzatabilirsiniz. Ancak çok uzun pişirirseniz brownieniz kek kıvamında olacaktır. Brownie oda sıcaklığına geldiğinde servise hazır olacaktır. Bu aşamada artık yaratıcılık size kalmış. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpip taze meyveler koyarak süsleyebilirsiniz. Dilerseniz de yanına bir top dondurma koyabilir veya 1 paket sıvı kremayı mikserle kabarıp sertleşinceye kadar 3-4 dakika çırparak yanında servis edebilirsiniz. TÜRK TELEKOM GÜNCEL I 55 54 I TÜRK TELEKOM GÜNCEL
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NDQyNTU=