Türk Telekom Güncel | Sayı 06
YAŞAM AYIN PORTRESI Pastacılığa ilginiz nasıl başladı? Hangi aşamalardan geçtiniz ve hedefleriniz neler? Küçüklüğümden beri hep bir şeyler üretmekten çok zevk aldım. Her zaman emek verip hazırladığımız şeylerin daha özel olduğunu düşündüm. Bu şekilde ortaya bir şeyler çıkartmayı ve insanları şaşırtmayı hep çok sevdim. Sonra avukat oldum ve yoğun bir iş hayatı başladı. Bu süreçte kendimi geliştirmek adına başka alanlarla ilgilendim ve bu hobilerime pek zaman ayıramamaya başladım. Bu esnada kardeşim pasta yapmaya ve ben de ona pastaları süslemesinde yardım etmeye başladım. Daha sonra kardeşim Bodrum’a taşındı ve iş başa düştü. Üzerini süslemeye yardım ettiğim pastaların içlerinin yapılışını da öğrenmeye ve bu işi baştan sona yapmaya karar verdim. Önce evde denemeler yaptım. Bu işi sevdiğimden emin olunca da kursa gittim. Kursa gittikten sonra ilk olarak kızımın 1. yaş günü için 50 kişilik 3 katlı pasta yaptım. Daha sonra yakın çevreme doğum günü ve nişan pastaları hazırlayarak başladım. Oluşturduğum bu markayı daha da geliştirmek için sürekli Türkçe ve yabancı kaynaklardan pastacılık sektöründeki yenilikleri, pasta trendlerini takip ediyor evde yeni tarifler deniyorum. Pastacılık da çok dinamik bir sektör ve öğrenilebileceklerin, yapabileceklerinizin sonu yok. Pastacılıkla ilgili hedefim, daha rahat üretim yapabileceğim, yeni tarifler deneyebileceğim, bahçesinde güzel sofralar kurup arkadaşlarımla oturup sohbet edebileceğim, bolca doğum günü kutlamasına ev sahipliği yapacak küçük bir atölye açmak. En çok ilgi gören pasta türleri neler? Çocuk doğum günleri için figürlü, şeker hamurlu pastalar her zaman çok ilgi görüyor. Nişan pastalarında ise en çok canlı çiçekli, sadece krema ile sıvanan “naked cake” pastalar tercih ediliyor. Ancak pasta trendleri çok hızlı değişiyor. Örneğin birkaç yıl önce şeker hamurunun üzerinde çatlak olması hata olarak görülmekteyken şu andaki trend şeker hamurundan devam ettim. İnsanlar beğendikçe ve yaptığım pastalar arttıkça “cakesnbiscuits” markasını oluşturdum ve pastalarımı instagram’da bu hesap üzerinden de paylaşmaya Hukuk Genel Müdür Yardımcılığından Kıdemli Avukat arkadaşımız Burçak Atasoy, hukukun ciddi yüzünü, birbirinden güzel ve lezzetli pastalarla renklendiriyor. Pastacılığın püf noktalarını ve iyi bir pasta yapmanın sırlarını anlatan arkadaşımız, bizlerle çok özel bir tarifini de paylaştı. TÜRK TELEKOM GÜNCEL I 53
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NDQyNTU=